Ανακοίνωση με αφορμή την απώλεια του Νίκου Ροδιτάκη

Ανακοίνωση από τη πρωτοβουλία πολιτών για τη διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας, με αφορμή την απώλεια του Νίκου Ροδιτάκη:

Ο Νίκος Ροδιτάκης, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Πεδιαδίτες επιστήμονες, με σημαντικές διεθνείς διακρισεις, δεν είναι πια ανάμεσα μας.

ΓΕΩΠΟΝΟΣ, με κεφαλαία γράμματα και την πλήρη σημασία του όρου, πρωτοπόρος εντομολόγος ερευνητής και στοχαστής της φύσης. Παθιασμένος με την Κρήτη, αγωνιούσε, μάχονταν και στήριζε ακούραστα, αθόρυβα και πάντα ανιδιοτελώς τις προσπάθειες του κόσμου της υπαίθρου στην κατεύθυνση της ήπιας, βιώσιμης, ΟΙΚΟ-νομίας. Πρόδρομος της πραγματικής ανάπτυξης, που σέβεται, έχει σύμμαχο το φυσικό περιβάλλον, και βασίζεται στα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου. Έτοιμος πάντα και διαθέσιμος να συνδράμει και τις ανάλογες προσπάθειες του συλλόγου μας και τον αγώνα μας να ακυρώσουμε το καταστροφικό για το περιβάλλον και την αγροτική ενδοχώρα του Ηρακλείου, αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Θα μας λείψει η πολύτιμη ανιδιοτελής προσφορά του, η οξυδερκής του σκέψη, η ευθυκρισία, η ακεραιότητα του, και περισσότερο, το ήθος και η ευγένεια του. Μακάρι οι νεότεροι να ακολουθήσουν τα βήματα του.

Το Δ.Σ. της Πρωτοβουλίας πολιτών για τη διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και καλεί τα μέλη του συλλόγου, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί